Firma DEKARTA osnovana je 1997. godine u veoma skeptično poslijeratno vrijeme. Na čelu s našim osnivačem odlučili smo krenuti u tom pravcu pretpostavljajući da je to pravac budućnosti za razvoj ovog posla u našem kantonu te samom gradu Cazinu gdje je naše sjedište. Iskustvo je sticano na oštrenju i servisiranju alata za drvnu i metalnu industriju.

Želimo naglasiti da danas uz dosadašnje iskustvo u oštrenju i servisiranju alata krenuli smo u proces izrade alata za obradu u drvnoj i metalnoj industriji.

Sa idejom da svojim korisnicima usluga pružimo sve na jednom mjestu u ponudi se mogu naći alati za proizvodnju prozora, vrata, namještaja, obradu metala, plastike te alata iz poljoprivrede i prehrambene industrije. U našoj tehnici izrade može da učestvuje i sam kupac pri modeliranju alata kojeg želi. Dakle, u mogućnosti smo da ostvarimo vaš lični zahtjev uz našu stručnu pomoć.

Poslovanje naše firme organizirano je prema potrebama korisnika na način da su pored redovnog radnog vremena djelatnici rapoloživi pristupiti intervenciji u bilo koje
doba dana. Uz profesionalni tim koji je osposobljen za ispunjavanje vaših zahtjeva osnovni cilj nam je zdrava suradnja sa našim klijentima uz našu pruženu visoku kvalitetu alata koji će zadovoljiti sve vas.

Radi sve oštrijih zahtjeva kupaca za dimenzijskom tačnošću proizvoda naša firma je opremljena s brojnim mašinama gdje mali dio toga možete vidjeti na rubrici Galerija. Svim sadašnjim i budućim partnerima želimo uspješnu poslovnu suradnju.

Alat – DEKARTA