DEKARTA d.o.o. je osnovana 1997. godine u gradu Cazinu, s ciljem poboljšanja budućnosti i razvoja mašinske industrije na području USK-a, ujedno i u samoj Bosni i Hercegovini.

Dekarta je započela kao servisna radionica za oštrenje i popravku alata. Njen tim prepoznao je potrebu za pouzdanim i brzim servisom alata, ključnim faktorom u produktivnosti drvne i metalne industrije.

Dugogodišnjim radom, velikim izazovima i želji za nečim novim, stečeno je iskustvo oštrenja i servisiranja alata za drvnu i metalnu industriju, a samim tim stvoren je i novi pravac poslovanja ove firme, a to je proces izrade alata za obradu u drvnoj i metalnoj industriji.

Firma se bavi proizvodnjom, oštrenjem i servisom alata u metalnoj, drvnoj, prehrambenoj, poljoprivrednoj i tekstilnoj industriji.
Kroz rad od skoro tri decenije, te stalna unaprijeđenja i usavršavanja,

dostigli smo zavidan nivo kada je u pitanju CNC oprema, te znanje o velikom asortimanu alata koje Dekarta izdrađuje i servisira. Naši alati postali su poznati po izdržljivosti i visokim preformansama, privlačeći klijente iz mnogih krajeva.

U želji konstantnog podizanja kvalitete, poslovanje naše firme organizirano je prema potrebama korisnika, tako da u našoj tehnici izrade može da učestvuje i sam kupac pri modeliranju alata kojeg želi.

Dakle, u mogućnosti smo da ostvarimo Vaš lični zahtjev uz našu stručnu pomoć.Uz profesionalni tim koji je osposobljen za ispunjavanje vaših zahtjeva, osnovni cilj nam je zdrava suradnja sa našim klijentima uz obostrano zadovoljstvo.

Svim sadašnjim i budućim partnerima želimo uspješnu poslovnu suradnju.

SINCE 1997